Bingoordlista

Bingo

Bingo är ett roligt och underhållande spel där man spelar på en bingobricka som har tjugofem slumpvis utvalda nummer mellan 1 och 75. Om du spelar i en bingohall så är det en bingoutropare som drar ett nummer åt gången och ropar upp dem. När du hör numren kryssar du i dem på din bricka och när du fått en rad så har du fått bingo.

Klassisk bingo

Klassisk bingo är den traditionella varianten av bingo, den som spelas på bingohallar och på tv i programmet Bingolotto. Spelet går ut på att få fem nummer i rad, antingen lodrätt, vågrätt eller diagonalt.

Mönsterbingo

Mönsterbingo är en bingovariant där det går ut på att få ett speciellt mönster, kanske ett L eller ett X, istället för fem i en rad. Det kan vara ett roligt sätt att spela bingo på, som variation till den klassiska varianten.

Onlinebingo

Onlinebingo kallas också nätbingo – kärt barn har många namn. Spelet påminner om bingo i bingohall, men skillnaden är att datorn slumpar fram numren ett efter ett. Du väljer själv om du vill markera numren själv på brickan eller om du vill ha automatisk ikryssning. Medan spelet pågår så kan du chatta med andra spelare, spela extraspel eller surfa på nätet. Om du vinner kommer pengarna automatiskt in på ditt spelkonto.

Variantbingo

Variantbingo är en bingovariant av bingo som ger fler vinstchanser i och med att man spelar ända upp till fem raders bingo. När en spelare har fått bingo på en rad går man vidare och spelar tills någon fått två rader, tre rader och så vidare.