Spela bingo i bingohall

Att spela bingo i bingohall är det traditionella sättet att spela bingo på. Det är väldigt enkelt och du behöver inte lära dig och tänka på några speciella bingoregler eller bingostrategier. Det finns bingohallar i de flesta städer och i de större städerna finns till och med flera bingohallar att välja bland. Bingospel arrangeras i bingohallarna på bestämda tider, det kan vara en eller flera gånger i veckan, beroende på hur populärt spelet är i just din stad. När du kommer till bingohallen strax innan spelet ska börja så tar du en plats och köper en eller flera bingobrickor. Därefter är det bara att kryssa för de nummer som bingoutroparen ropar upp och hoppas att det är du som har turen med dig denna gång.

Så här enkelt spelar du bingo i bingohall

Klassisk bingo är det bingospel som oftast spelas på spelhallar. I detta spel använder man sig av en bingobricka som innehåller 25 rutor, fördelade på fem gånger fem rader. I varje ruta finns ett nummer, slumpvis fördelade mellan 1 och 75. Längst upp på bingobrickan står bokstäverna B-I-N-G-O. I bingohallen finns som jag tidigare nämnt en utropare som ropar upp nummer, ett i taget, som du ska kryssa för ifall de finns på just din bricka. Bingoutroparen säger numren som till exempel Bertil-5 eller Gustav 52. I raden B återfinns siffror mellan 1-15. I raden I återfinns siffrorna mellan 16-25 och så vidare. Det är inte säkert att numret återfinns på din bricka eftersom din bricka bara har 25 nummer av 75. Den spelare som först har fått fem kryss i rad, oavsett om det är vågrätt, lodrätt eller diagonalt, har fått bingo. I spelhallarna kontrolleras bingobrickan då av en kontrollant och ifall han godkänner vinsten så avslutas spelomgången och vinsten betalas ut. Man kan vinna både saker och kontantvinster. Svårare än så är det faktiskt inte att spela bingo, det är ett väldigt roligt spel och framförallt är det ett väldigt socialt spel. Många har med sig fika och sitter och småpratar mellan spelomgångarna i bingohallen.

Om du inte har någon bingohall i den stad där du bor, eller om öppettiderna känns fel för dig så kan du istället prova på att spela bingo online. Då behöver du inte bry dig om några öppettider utan kan spela hemifrån, oavsett vart du än bor i landet och oavsett vilken tid på dygnet som du blir sugen på att spela bingo.